lørdag 17. november 2007

Liten rapport fra Auckland, NZ

Da var vi fremme i Auckland (i går rundt kl. 13 lokal tid), etter en litt lang og strabasiøs tur fra øya "vår" på Fiji, som startet med at vi sto opp rundt 04.30 for å rekke en litt røff båttur inn til "fastlandet".

Auckland er deilig, og føles som å komme hjem - NZ virker umiddelbart som en "oppned"-versjon av Norge med nord sør og sør nord, og her er vi i slutten av mai med høysommer rett rundt hjørnet, samtidig med at julepynten er på plass i butikkene. I dag har vi vært på sightseeing, samt Underwater World - og Synne har fått en ny pingvin-venn som er ca. på hennes størrelse og ligger i senga ved siden av henne nå (bilde kommer definitivt).

Nesten synd at vi skal reise fra Auckland allerede i morgen, men da henter vi bobilen og setter kursen nordover - det blir nok en ny stopp i Auckland på vei sørover igjen...

Skal dumpe ut noen bilder i kveld/i morgen!

mandag 12. november 2007

Livet på Fiji

På tide å poste mors første blogg-innlegg.. Må innrømme at det går noen timer til ren prosjektadministasjon av as heimen... Men i mellom undervisning av unger, klesvask og solkremsmøring, har også jeg fått tid til å oppleve Fiji. Vi bor på en helt utrolig vakker øy, Amanuca. Strendene er ikke til å tro, og vi har også gått en del turer i regnskogen. Fugler, frukttrær, fisker - alt er utrolig vakkert og eksotisk. Jeg har også hatt nærkontakt med en fijiansk krabbe - riktignok i svømmebassenget... Folk er utrolig vennlige og hyggelige. Jeg har blitt ganske godt kjent både med to damer som driver en barneklubb og med vaskedama, det er spennende å høre om fijiansk dagligliv. De er også rørende opptatt av ungene våre, og svært stolt av sine egne selvsagt.

Jenny på Fiji II

I dag var det lett regn. Anne, Magnus og eg gjekk ein tur oppover ein sti omgitt av tett regnskog. Mykje framande tre for meg, fann mango som me skrella og åt - nydeleg. Her eg sit utanfor rommet, ser eg rett bort på ein stor bananklase, dei er visst ikkje heilt modne. I går kveld hadde dei innfødte eit innslag med dans/sang til mange forskjellige instrument, iført sine bambusskjørt og fargerike klede. Ein får sanneleg ei føling med å være på andre sida av jorda, til og med stjernehimmelen er framand.

Linn på Fiji II

Vi har det kjempefint her. Vi har enda ikke fått is her. Men vi har det alikevel fint. Vi har vært på kid's club. I går var det en mann som klatret oppover vannsklien i badebassenget. Og i dag oppdaget Erlend en krabbe i badebassenget. I går var vi på kokkosnøttjakt. Og etterpå fikk vi male kokkosnøttene våre.

Erlend på Fiji II

Jeg fant mange sel (skjell) på strana. Jeg ætet (ertet) bølger på strana. Jeg badet i bassene (bassenget). Jeg var på kokosnøtjakt og malte dem. De regnte mye. Mamma sier jeg har jot bra job.

Synne på Fiji

Jeg gikk lang tur på stranda og fant mange fine skjell. Jeg fant også en eremitt-kreps, og jeg så også en firfisle i en hule. Erlend, Linn og jeg var på kokosnøtt-jakt. Jeg fant tre kokosnøtter.