lørdag 24. november 2007

Gym på New Zealand

Jeg badet i basenge. Jeg har spilt ball med linn. Jeg jik lan tur på strana. Vi hoper på hoppe madras. Vi balanserte.

Linn i bobil på Waihi Beach

Nå har vi vært på delfinsafari. Det var kjempegøy. Der så vi både delfin og pingvin. Etterpå gikk vi til stranda. Der fikk vi pomfritt. Når vi var ferdig så vi blekksprut og skate. Når vi var ferdig med det, fikk vi is. Nå har vi reist til Waihi Beach. Her har de åler til kjeledyr. De spiser nesten hva som helst. Noen ganger hender det at noen ender dukker der det er flest åler. I morgen skal vi reise til Rorotua.

Jenny i Russell

Ja, no eg er eg spent. Liv og eg er hos frisøren for å klippe oss. Har hatt ein utruleg fin båttur, i ca tre timar i den fascinerande naturen. Båten gjekk på sakte fart gjennom ein stor flokk delfinar, som viste seg både over og under vatnet. Var ein opplevelse når båten gjekk gjennom Hole in the Rock. Ein del bølger utover, ungane koste seg og samanlikna det med Tusenfryd. Me har fremdeles fint ver. Frisørdama sa at vi var heldige for det var det var litt tidleg i sesongen.

torsdag 22. november 2007

Anne Marie i Bay of Islands

Her går eg berre rundt å ser på alle blomstrane som er her. Kala er villblomst, blomkarse er villblomst, iris og orkide er villblomst, men alt er større, flottere og meir fargerikt enn eg nokon gong har sett det. Til i morgon har vi planlagt delfintur,og båttur gjennom Hole in the Rock. Venstrekøyringa går bra, bilane er greie og vi har der veldig bra framleis.

Erlend i Auckland

Jeg har vært i Auckland. Vi kjørte 2-etasjers sightseeing-buss. Vi besøkte Underwater World. Jeg så en pingvin. Jeg så en roke. Jeg var i Sky Tower. Jeg prøvde spion kikkert.

Linn i Auckland

Vi har badet i varme kilder. Vi har vært i Underwater World. Der så vi hai, rokke, klovnefisk og pingvin. Vi har vært i Sky Tower. Det var 328 meter høyt. Vi var på toppen. I morgen skal vi på delfinsafari. Det gleder jeg meg til.

Jenny i Waiwera

Vakna til sol og fin natur, ungane er blide og fornøyde. Har hatt ein god frukost i "det fri". Såg ein flokk delfinar utanfor stranda her. Ein spenannde dag ligg foran.

Kveld: Har tatt inn på ein campingplass, ete kveldsmat ute 19. november. Slå den! I dag har me kjørt gjennom eit landbruksland, store flokkar med kyr, ungdyr og kalvar + ein del sauer. Det har vore åsar med tett vegitasjon og frodige fine beitemarker. Berre framande sortar, alt fra palmer til nåletre. Fin temperatur om dagen, litt kjølig om kvelden. Ja, eg må jo ikkje gløyme at me bada i varme kjelder før me køyrde i dag. Fleire basseng med ulik temperatur, frå 31 til 48. Eg stoppa på 40, og det var i det varmaste, men du verden så godt det gjorde. Skulle berre ønske og hatt heile familien med stive skuldre med meg.

Jenny i Auckland

Har hatt ein utruleg fin dag, klokka er 16 og eg sit nydusja på rommet og "oppsummerer" dagens høydepunkter. Trur det må vera turen gjennom byen i en 2-etasjers buss, fekk sjå mykje fint. Erlend var først opp trappa og fann eit ledig sete og ropte ut; Jess - som framkalte mange smil. Etterpå var det Underwater World med nydelege pingvinar og mange fiskeslag, så var turen i Sky Tower ein, skrekk, gru, fin opplevelse. Tårnet er 328 m, fantastisk utsikt over byen og øyane rundt. Veret har vore fint med passe temperatur, ca. 20 grader. KJ, Liv og eg var ute og åt etter at ungane var sovna og åt kveldsmat. Kinamat - veldig velsmakande, alt er spennande.

mandag 19. november 2007

NZ er fint - Auckland-Russell

En ny kort statusrapport fra meg. Vi har nå forflyttet oss fra Auckland og opp til Russell, i Bay of Island, nesten helt i nordenden av NZ. Venstrekjøring går greit, men bilene er litt store og tunge, og jeg har ikke helt blitt venn med girkassa ennå...

New Zealand er et flott og enkelt land å reise i, og her i Russell finnes det jammen et åpent trådløst nettverk jeg kan benytte meg av også - litt ustabilt er det riktignok.

Været har så langt vært flott, men i dag er det overskyet, og det blåser litt, men vi kan jo ikke klage akkurat.