fredag 30. november 2007

Vel fremme i Wellington

Da var vi vel fremme i Wellington, og er dermed på det nærmeste ferdig med Nordøya (for denne gang). I overmorgen blir det ferge fra Wellington til Picton, så blir det 14 dager på Sørøya, før vi fortsetter til Australia. I dag har vi vært på Te Papa - nasjonalmuseet i NZ, og tatt kabelbane til botanisk hage. I morgen blir det trolig en tur til Wellington Zoo. New Zealand holder fortsatt veldig bra som reisemål, selv om bobil er en litt slitsom reiseform (som riktignok helt klart har sine styrker også - særlig når en reiser med barn).

onsdag 28. november 2007

Erlend i Taupo

Jeg har spilt sjak. Vi så gejser. Vi så Maori-kriger. Vi så Maori-våpen.

Linn i Taupo

Vi har vært i Wai-O-Tapu. Der har vi sett et sted hvor det var masse farger som het Artist's Palette. Og et sted hvor det var kjempegrønt som het Devil's Bath. Etterpå var vi og så på en foss som het Huka Falls. Nå er vi ved Taupo.

Jenny i Taupo

Me har hatt to nydelige dagar i Rotorua. Fint, varmt ver og fantastisk naturopplevelse. Området her luktar svovel, og det ryk fleire plassar. Har vore i ein Maori-landsby og sett geysir med utbrudd. Neste stopp er Wai-O-Tapu, ein geotermisk naturpark. Det finst berre ikkje ord som kan beskrive, må sjåast. Køyrde gjennom nydeleg landskap med heile åssider kledd med gyvlar. Stansa ved ein aldeles nydeleg foss (Huka falls).

Synne i Taupo

Jeg har fått en Kiwi-fugl. Jeg har kost med en kattepus. Jeg har sett på vann som spruter. Og jeg har badet mye!

Magnus i Taupo

No er vi komne til Lake Taupo, største innsjøen i landet. Her er flott strand, stor blå innsjø, og snødekte fjell på andre sida. Nesten som heime, men likevel heilt annaleis. Men i dag bles det kraftig, så det har ikkje blitt bading enno. Det er eit lite, men varmt basseng her på plassen, og det var godt å mjuke seg opp i det etter kjøringa i går. Vi let oss imponere av geotermiske effekter og flott natur Har det altså kjempebra.

tirsdag 27. november 2007

Linn i Rotorua

l dag har vi vært og sett geisirer. De var kjempefine. Vi var og så på maorifolket. Der fikk vi ti dollar av mamma og pappa. Jeg kjøpte et smykke og sparte 3. Jeg og Erlend hadde fått ti dollar av mormor. Det var fordi Synne fikk en dukke. Den ga hun navn Embla og sa at vi kunne kalle den Emma eller babyen.