lørdag 29. desember 2007

På fisketur i mangrovene

Etter mye frem og tilbake rundt leie av båt (dårlig vær, vann i bensinen, etc.) kom vi oss avgårde på en kombinert sightseeing/fisketur i mangrovene i dag. Vi leide en pontongbåt med påhengsmotor på marinaen og tøffet en tur oppover Dicksons Inlet - som mangroveskogen ved Port Douglas heter. Vi fikk beskjed om å ikke bade og ikke plage krokodillene, noe vi vel ikke akkurat hadde planer om heller. Hadde i utgangspunktet ikke helt tro på fisket siden erfaringen med slikt fiske er nokså minimalt, og det ble da heller ikke det helt store. Men vi hadde en del napp og fikk noen små "bream", både "spotted" og vanlige, samt denne rakkeren her, som jeg synes var litt stas...

Lille Koali har skrevet bok på koalisk

Bagisosl okengreru
Lille Koali sender til koala: Flois nyse nsssssslame i osloamigo poamigslo mosom masini olesko kasiko miahlo halo. Lomeharm aseorisisnolmalsom liamskola kolabrusika molikrist åloål og molskimogsogl. Krabenis en lagermo vokalkone labcefkol spøkelse kolpa melkosam esiaeliaske riamlammaiaoskal i maskinen ki mikemis i aleslag.Slamoko mikemus. Sameiiiiii oiiiiievteo leeleievti molsol i a mi. Aksa oiau evi savi sum koala i OL Norge. Ole Ola imol a maskimikemus lia smkome ridfmju bakl åkåmiloa. 1000 i moksil i bokå. Sendol aidolå. ÆØÅ ÆØÅ vangrisalth valikoala. Mia tamsola mia.

fredag 28. desember 2007

Søte frosker - Synne

Vi har gått på froskesafari med hodelykt. Jeg så mange søte frosker.

Linn på Barriererevet

Vi var på Barriererevet. Vi så fine fisker, og mange koraller. Jeg, mamma og pappa snorklet, vi måtte ha drakter, får å unngå giftige maneter. Vi så skilpadde og hai også. Vi skulle kjøpe is, men isen deres hadde smeltet, og vi fikk tegnebok og undervannsbøker.

Anne Marie - romjula

Det er romjul, og vi har nye opplevinger kvar dag. Sola skin, og det regner så vi ikkje kan bevege oss ut av huset uten å bli søkkvåte. Frosken kvekker og lokker oss ut på kveldsutforskning med hodelykter og lommelykt, Synne er veldig god på å oppdage bråkmakerne. En trefrosk var så ivrig med bråket sitt at den spratt inn og til topps på stueveggen vår. Farlige edderkopper og slanger har heldigvis ikkje vist seg.
Turane i regnskogen, på elva, og på barriererevet er så opplevelserike at eg treng tid på å fordøye det. No er det snart tid for avgang til Sydney og nye opplevinger. Ove og Lucia drog i forveien til Beijing inatt, vi gleder oss til å dra etter dit også sjølv om det betyr at denne eventyrlige reisa vår snart er slutt.

onsdag 26. desember 2007

Det store barriererevet

I dag har vi hatt en fantastisk tur til det ytre Barriererevet. Revet var akkurat så fantastisk som vi hadde forventet. Vi var ikke så heldige med været, det regnet så godt som hele tiden vi var der, men vi hadde uansett et flott tur. Vi fikk se utrolig vakre koraller, fisker, skilpadder, og det dukket til og med opp en hai. Vi utforsket revet dels fra undervannsobservatorium, dels fra båt og noen av oss snorklet. En uforlemmelig dag!

mandag 24. desember 2007

Julaften "down under"

Vi har hatt en strålende, om enn noe spesiell julaften-feiring. Dagen startet på Rainforest Habitat hvor blant annet Linn stiftet nærmere bekjentskap med en slange. Synne fikk også endelig klappe koala-bjørnen sin, mens kenguruene var alt for varme til å orke alle julematen vi hadde medbrakt. Etter litt bading i bassenget, var vi klare for å pynte oss til julefeiring. Vi spiste en kjempegod julemiddag, sjuretters bestående av kenguru, svin, lam, tunfisk, largemouthed nannagai (fisk), tigerreker og Lucias alltid like gode salat (for anledningen acacado og mangosalat). Moltekremen ble i år erstattet av en nydelig mango- og ricottakrem og en nydelig fruktsalat. Ungene var så fornøyde med gavene at Erlend og Synne måtte ha en liten pause på loftet for å leke før de hadde tid til å åpne resten av gavene. Kvelden ble ellers avsluttet med en froske- og billeekskursjon, der vi samtidig fikk testet ut nye hodelykter og knekklys.

søndag 23. desember 2007

Erlend dukker

Jeg kan dukke og svømme under vann.

Synne dukker

Jeg kan dukke og svømme under vann.

Linn dukker

Jeg kan dukke og svømme under vann.

Linn på lillejulaften

I dag er det lillejuleaften, og i morgen juleaften den store. l går var vi på Habitat, der så vi kenguru, krokodille, fugler og koalabjørn. Der fikk vi mate kenguruene, mamma kjøpte en pose med kengurumat. Synne ble kjempeglad da hun fikk høre det. Vi fikk mate og klappe de aller minste kenguruene. Erlend ville ikke mate en eneste kenguru, og ville hjem. Vi fikk se kjempestore krokodiller, og etterpå hadde vi frokost med fuglene. Etter noen få timer var vi på krokodillesafari, der så vi noen grønne frosker, en babykrokodille og en litt større krokodille.