lørdag 15. desember 2007

Jenny i Christchurch

Veit ikkje korleis eg skal formidle kvelden me hadde i går. Det var i allefall ein fantastisk opplevelse som kjem til å sitja i ei stund. På ettermiddagsturen var me inne i ei gammal kyrkje og såg annonsert julekonsert om kvelden. Det var Christmas Mission som hadde brasskonsert. Velding flinke utøvarar på blåseinstrument og ei jente på 18 år var solist på nokre av sangane. Eg fekk mest gåsehud så reint og fint ho sang. Dei hadde til og med to norske, ein av S. Dagsland og I Himmelen arrangert av Svein H. Giske. Då me kom ut av kyrskja, stod ei gruppe og sang og det var sterkt. Det var lovsang av ei Maorigruppe, det første folkeslag som kom til New Zealand. Har det kjempefint, i morgon reiser vi til Australia.

Linn i Christchurch II

I dag kjørte vi på gondolbane, det var gøy. I går var vi oppe på et kirketårn, det var også gøy. I stad var vi på en tidsreise, det var også gøy. I går var vi på konsert, de spilte to norske sanger, de het michelangelo og i himmelen. I morgen skal vi reise på elva med småe båter, det heter punting. Etterpå skal vi reise med fly til Australia. God jul!

Erlend i Christchurch

Jeg var højt oppe i et kirke tårn. Vi kjørte trik. vi var på konsert. de spilte to nåske sanger. vi lekte i et tre.

Linn i Christchurch

I dag kjørte vi til Chistchurch. I dag var siste dag vi skulle kjøre i bobil. Nå sitter jeg og Erlend og gjør lekser. I går så vi kattunger, de var kjempesøte. Vi så en kjempefin foss. Og etterpå så vi en elv. I sta så vi noen kjempesmåe og kjempesøte andunger.

Linn i Greymouth

I går kjørte vi til Hanmer Sprigs. Etterpå gikk vi å badet i varme kilder. Det første bassenge vi var i var ikke så varmt. Men det var en bøtte der, den bøtta sprutet masse vann etter en liten stund. Erlend lurte mamma under bøtta, og mamma ble klissvåt. I dag kjørte vi til Greymouth.

fredag 14. desember 2007

Magnus på julekonsert i Christchurch

Fredagen starta med regn og survær. Vi må levere frå oss bilane nokolunde reine, iallefall innvendig, og det byr på problem i slikt vær. Tilsynelatande ein trivell dag. Vel etablert på hotellet, rusler vi ein tur til katedralen, og oppdager at det er julekonsert der i kveld. Det måtte vi få med oss. Vi vart litt stolte når vi såg 2 norske stykker på programmet. Michaelangelo av Sigvart Dagsland, den har eg ikkje hørt før, men folkemelodien "I himmelen, i himmelen", var veldig kjent. Begge var briliant fremført med engelskmannen Davey Boys som solist på euphonium. Men julestemninga kom når sopranen Genevieve Jenson frå Christchurch song "O Holy Night" med brassorkester. Det var ei flott oppleving, og jula kom mykje nærare. Og no er det fint vær og ikkje kaldt lenger. Det vart ein ny flott dag.

søndag 9. desember 2007

Anne Marie på kvalsafari

Kvalsafari - såg svært mange kvaler, 10-20, men bølgene var også mange. Trur ikkje det var nokon som ikkje var sjuke. Barna kasta opp. Det var 1 1/2 meter dønningar og vi var langt ut i åpne havet. Fantastisk og grusomt.

Linn på hvalsafari

I dag var vi på hvalsafari. Det var kjempegøy å se hval, men det var kjempestore bølger. Jeg var kjempesjøsyk. Vi var ute på havet der det var mer enn 1500 meter dypt. Vi så mange hvaler og mange delfiner og albatross. Etterpå fikk vi velge noen kort.

Erlend i Kaikoura

Jeg har vært syk.