lørdag 8. desember 2007

Linn i Kaikoura II

Nå er vi i Kaikoura. Nå har vi sett kjempemange, kjempekule seler. Lillesøsteren min Synne, er fem år og kanskrive navnet sitt. Hun syntes at bokstaven s, er den vanskeligste av bokstavene. Kaikoura er en fin plass, med en fin lekeplass. Men lilebroren min Erlend er syk. Han har hatt kjempehøy feber. l morgen skal vi på hvalsafari. Det gleder jeg meg kjempemye til.

torsdag 6. desember 2007

Jenny i Kaikoura

I dag ha berre hatt ein to timars kjøretur til ein ny plass. Eit fascinerande landskap, lange strekkjer med uttørka, kupert land, til flate vidder beplanta med kiwiplanter. Minner meg litt om korleis dei dyrka i Israel, midt i ørkenen. Me køyrde ei stund langs havet, og det var eit mektig syn når bølgene braut mot land. Me stoppa ein stad der det var ein heil selkoloni, måtte jo ut og ta bilder, mange låg på land, mens andre leika seg i bølgene. Me var tett innpå dei, og ein av dei gav beskjed; ikkje nærmare, såg ut som ein ledartype. Ellers har me det fint, litt regn i dag, men fine meldingar for dei neste dagane. Kjem til å vera her i 2-3 dagar, har tenkt oss på kvalsafari.

Linn i Kaikoura

l går var vi i Nelson Lake. Der gikk vi lang tur i skogen. Og der kunne vi ha sett papegøye og kiwi. Jeg har lært at kiwi er en fugl som ikke kan fly. Etterpå gikk vi ned til stranda. Der fikk vi sett kjempemangeender. Vi fikk se to åler og to svarte svaner. De fikk vi mate med kjeks. Da vi var på Mapua, hadde vi envenn som het Joey. Joey er en kakadue. Vi fikk mate Joey, med vissen kløver. Når vi var i Kaikoura og bare skulle finne et sted og sove, Stoppet vi får og se på sel. Der så vi kjempemange seler. Om to dager skal vi på hvalsafari. Det gleder jeg meg til.

Erlend i Mapua

Vi så øgle. Vi så løve. Vi så tiger. Vi spiste is. Vi var på stranda.

søndag 2. desember 2007

Jenny i Mapua

Me tok inn på ein fin campingplass i går, og her blir me ein til to dagar. Fin badestrand, og ikkje minst leikeplassen. Litt overskya, men fin temperatur. Ungane har gjort lekser, og klesvasken er unnagjort. No er det tid for kaffikos, alle er friske og me har det kjempefint.

Anne Marie i Mapua

Tenkte litt på datoen idag. Rett nok blomstrer det dei kaller Christmastreet her, men no skal eg gå på tur på stranda med Synne og plukke skjell. Sola skin ikkje ennå, men badesko og kortbukse er antrekket. Vi har no kome til Sørøya, og kvar dag har nye høgdepunkt. Trudde dagane skulle bli lange og bloginnlegga mange, men tida vert for kort. Noko som kan tolkast slik at vi har det utrulig bra.

Linn i Wellington

Vi har vært i dyrehagen. Der så vi solbjørn, rødpanda, oter, øgle. Og løve, tiger, giraff, zebra, kiwi, papegøye.Og andre fugler, sjinpanse, og andre aper,pellikan, gepard og kengeru, hyene og villsvin. Etterpå gikk vi påkafe. Vi bestilte masse vis av god mat. Vi måtte vente lenge på maten. Mamma sa at vi hadde ventet på maten i en halvtime. Etter vi hadde spist fikk vi velge oss tre kort ver. Jeg valgte et med en solbjørn, et med en rødpanda og et med en tiger.